ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ
13 Απρ 2020

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ

"Ζητείται ελπίς", για να σκεφτούμε πιο ανθρώπινα, να αναστοχαστούμε για απλά καθημερινά ζητήματα, να θυμηθούμε τα λόγια και τα έργα αυτού του υπέροχου ανθρώπου, που άγγιζε τις ψυχές μικρών και μεγάλων, με τη στωικότητα της έκφρασής του. Θεματολογία επίκαιρη αλλά και διαχρονική: ελευθερία, ανθρώπινα δικαιώματα, δικαιώματα των παιδιών. Το "Λάθος", ένα έργο με μυστήριο, με πολιτικές προεκτάσεις, με ψυχολογικές εναλλαγές, ένα έργο τόσο βαθιά προφητικό, λίγο πριν την επιβολή της δικτατορίας στην Ελλάδα το 1967.

Αναζητώντας την αξία του "αιώνιου έφηβου" Αντώνη Σαμαράκη, οι μαθητές ανακάλυψαν ότι πρωτοστάτησε στη δημιουργία της Βουλής των Εφήβων, λόγω της αγάπης και της εμπιστοσύνης του στους νέους ανθρώπους, που θεωρούσε ότι αποτελούν την ελπίδα κάθε λαού.

Βραβεία λογοτεχνίας, βραβείο της Unicef ως Έλληνα πρεσβευτή καλής θέλησης για τα παιδιά του κόσμου. Ένας άνθρωπος που αποτέλεσε έμπνευση για μικρούς και μεγάλους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με αμέτρητες μεταφράσεις των έργων του.

Πόσα μηνύματα ζωής αλήθεια μας δώρισε αυτός ο πολυτάλαντος συγγραφέας, μαθήματα ανθρωπιάς και δύναμης για τους νέους ανθρώπους. Όπως έλεγε ο ίδιος: "Οι νέοι έχουν τη δύναμη να πουν όχι, σε οτιδήποτε ατιμάζει την ανθρωπιά. Έχουν το πάθος, την αγνότητα, έχουν την επανάσταση στο αίμα τους..."

Μέσα από το αφιέρωμά μας στον Αντώνη Σαμαράκη, συνειδητοποιήσαμε τι σημαίνει να αντιστέκομαι, να προσπαθώ, τι σημαίνει... "Λάθος", "Αρνούμαι"... και αναζητήσαμε την ελπίδα για έναν κόσμο πιο φωτεινό, με σεβασμό στα ανθρώπινα ιδανικά.

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες